Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Babzsák göri

Először elmentem egy Röltex boltba, ott majdnem minden beszerezhető, ami kell hozzá:

  • Anyagok három színben (fekete, barna, fehér). Leginkább valami plüss hatású anyag javallott. Ha kezdő vagy, ne vegyél "szőrös" anyagot, mert azt nehéz varrni. Egészen kevés is elegendő belőle. 
  • Cérna, három színben (Olyan, amivel az adott anyag varrható).
  • Gombszem, gomb-orr. A szemet én üvegfesték kontúrral színeztem be feketére. Lehet kész szemet is venni, de nekem azok nem tetszettek. 
  • Granulátum (ami a babbzsák-technikához használatos). Egy zacskó kell belőle, engem meglepett, hogy Luise bendője egy szempillantás alatt betermelte az egészet, szóval nem lesz az sok...
  • Kell még egy varrógép. Jártasság nem szükséges, de ajánlott (én az alkotás kezdetén még felhívtam édesanyámat megkérdezni, hogyan kell befűzni ezt az izét - azért sikerült).

Utána fogtam Lottit, ráraktam egy papírra, és körberajzoltam. :) Egyszerűbb a méreteket ez alapján csinálni, mint mindíg újra és újra a görényhez mérni az alkotást. Ezek után megterveztem, hogy milyen formák kellenek (több lépésben). Az archoz nincs szabásminta sajnos, azt már szabásminta nélkül csináltam, lévén az a legbonyolultabb része. Utána kivágtam a részeket (az én szabásmintámon nincs rátartás, ezt bele kell számolni, amikor kivágjuk a mintát). Utána összevarrtam, figyelve hogy mindíg a helyes színű cérnát használjam. A fej és a test külön készült. Mivel mindenhol kifordítva varrjuk, volt pár problémám.

A megoldások:
A farok kifordításához egy biztostű használható.

A száj lánc-öltéssel készült, a neten lehet találni anyagot róla, ha más nem, angolul.
A szem és orr úgy rögzült nálam, hogy miután kilyukasztottam az anyagot, és hozzávarrtam hátul az anyag rátartására, tömést raktam alá, ami minél jobban rögzíti.

A fej tömése saját anyaga (Ami maradék lejön), a testbe a granulátum kerül.

 

Végül kézzel kell hozzávarrni a testet a fejhez, amihez nem árt némi Józan Paraszti Ész (ha nem tudod, hogyan kell), hogy ne legyen ronda az illesztésnél. És kész.

Mindezek után azért kihangsúlyozom: Az alkotás nem görénybiztos! A granulátum apró műanyag darabkákból áll, amikre biztos, hogy nincs szüksége a görény szervezetének, az üvegfestékről, gombszemről nem is beszélve! De föl lehet rakni pl. a monitor tetejére, és nem próbál meg klimpírozni a billentyűzeten.

Az elkészítéshez sok sikert kívánok!

 

Forrás: Magyar  Vadászgörény Klub