Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Egyszerű függőágyak

Az alábbi függőágyak viszonylag gyorsan és egyszerűen elkészíthetők. Nem kell hozzájuk varrógép, sem különösebb kézügyesség.

Prézli függőágya - ágyikó párnahuzatból


Prézli függőágyához az alapanyag egy kiselejtezett párnahuzat, az enyém konkrétan nagy párnahuzat.. volt.. :)

Levágtam olyan szélesre, amilyen illik a ketrecbe. Összehajtottam három részre úgy, hogy a két felhajtott oldal kis átfedésben legyen. Aztán tűt, cérnát ragadtam, és végigarrtam a két oldalt. Hogy a felfüggesztést jól bírja, gomblyukvágóval kivágtam a 4 lyukat a sarkokon, körbeszegtem, és kész is. :)

 

 

Lulu függőágya

Lulunak egy 2 emeletes luxusketrece van, azonban nem találtam megfelelő alvóládát a görimnek. Az igaz, hogy aludhatott volna a sziácsban, de szegényemet nem hagyhattam ott télen! Hát gondoltam egyet: "Csinálok neki egy függőágyat!" Nem volt nehéz, és még bevásárolnom sem kellett!

Kellékek:
- egy régi törölköző [Szerk.: Törölközőből csak olyat használjunk, amibe nem akad bele a göri karma, esetleg más anyagot pl. kinőtt pólót, régi sálat, stb.]
- spárga (nem a zöldség)
- olló

Elkészítés:

  1. Hajtsd össze a törcsit 3 rétegbe.
  2. Lyukaszd ki a négy sarkát az ollóval!
  3. Vágj 4 darab, kb. 50 centis spárgát.
  4. Fektetsd úgy a törölközőt, hogy felül legyen az utolsó réteg, amit hajtottál! Fűzd be a 4 lyukon a 4 spárgát és csinálj 1-1 hurkot mindegyikre, hogy ne essen ki a spárga...
  5. Miután ezzel kész vagy, kösd fel a ketrecre!

Ugye, nem is bonyolult? És 10 perc alatt kész van.

 

 

Sapkaágyikó

Szinte minden háztartásban van egy régi, divatjamúlt vagy csak megunt sapka. Sapkaágyikó céljára legjobbak a thermo vgy más puha anyagból készültek. Kötötteket ne használjunk, mert beleakadhat a görik karma!

Rövidáruboltban veszünk 120-150 cm pamut alapanyagú madzagot. A madzagot 3 vagy 4 egyenlő részre vágjuk, és mindegyik madzagot rávarrjuk a madzag felénél a sapka szélére.

Felkötjük a ketrecre és kész is!

Kapucniból is elkészíthető ugyanez. Ha nincs felesleges kapucnink, egy turkálóból fillérekért szerezhetünk!